Trendiga parfymer 2018
 

Det finns tre typer av trendiga parfymer just nu. De som går åt femme, de som går åt homme – och de som är androgyna. Vi ser en tydlig trend av tobak och citrus men även bergamott spelar en viktig roll i de trendiga parfymerna för i år. Hur man väljer sin parfym är genom intuition, men det gäller att hänga med i trenderna också.

Vill man vara säker på att få en trendig air ska man helt klart fynda bland Victoria’s Secrets sortiment. Visste du att Fyndiq säljer parfymer, lotions och krämer? Du kan hitta deras sortiment på den här länken https://fyndiq.se/brand/victorias-secret/. Ett tips när du ska handla parfym genom nätet är att spana in vilka trender som gäller, men också göra din research i butikerna. Vad lutar du själv åt? Blommigt, murrigt eller kryddigt? Femme, homme eller unisex?

Trendiga dofter just nu

Parfymtrenderna är beroende på sin säsong och till sommaren vill vi gärna ha blommiga dofter som absolut lutar åt ”femme” hållet. Vi vill ha pion, rosor och natthyacint eller tuberos som deet också heter, det ska riktigt blomstra och kännas fräscht. Men det är inte alltid det blir rätt! En regnig dag kanske det passar bättre med en mer citrusbaserad doft – sedan sägs det förresten att det är bättre att skippa parfymen de riktigt varma dagarna. Du vill inte lukta parfym och svett samtidigt!

Tobak är en doft som har fått förnyad status. Det är traditionellt en maskulin doft i parfymer, men det börjar skapas en till lite mer ”androgyn” eller ”unisex” marknad. Både kvinnor och män dras till tobakens sötakiga, lite blomstrande och tunga lukt. Det finns både rökigare varianter och mer blommiga typer av tobaksparfymer.

Herrdofter som läder och myrra börjar också få en aning mer androgyn status och många kvinnor börjar intressera sig för lite mindre blommiga dofter.

Spana efter fjolårets parfymer

För att hänga med i parfymsvängen behöver man ständigt göra sin research. Spana runt vad de olika parfymmärkena erbjuder och försök hitta ett genomgående tema. Kanske upptäcker du att fler och fler börjar ha mandel som toppnot, eller märker du att allt fler börjar ha vanilj? Då är det det som trendar just nu. Ett annat tips är att studera fjolårets parfymtrender. Bland de rejäla uppstickarna är det få som inte behåller sin status två år i rad. Stirra dig inte blind på märket, många av dofterna och toppnoterna återkommer i många olika parfymer eftersom företagen sätter lukttrender. En riktig parfym håller också mycket längre.

Har man väl börjat intressera sig för dofter är det svårt att sluta. Plötsligt kan man börja dela in folk i detta doftspektra av de som föredrar kryddiga, blommiga eller murriga dofter. Det hela har att göra med ens personlighet, och en del tror att det till och med har att göra med ens hormonuppsättning. Men så är det förstås också något så enkelt som dagsform, vilken parfym vi föredrar vilka dagar.