Har du en väninna som ska få barn? Då är det dags att planera en babyshower. Eller så kanske du är mindre traditionell och planerar din egen babyshower? Det finns många fördelar med detta som att du kan få din shower precis som du vill ha den. Kanske planerar du din babyshower tillsammans med dina vänner och har på så sätt det största inflytande eller så har du fått hela ansvaret för en väninnas babyshower. Oavsett finns det många idéer för hur du ska göra babyshowern till den bästa.

Det första du ska göra när du planerar en babyshower är att köpa dekorationer, genom att göra detta tidigt kan du planera temat på babyshowern efter de dekorationer som du tycker om och på så sätt skapa ett tema. Alla gillar temafester och även om babyn i sig är en stor del av temat kan man göra det ännu mer spännande genom att fokusera på ytterligare ett tema som man tycker om. Maten är dessutom otroligt viktig när det kommer till babyshowers, det är inte alla som vill servera mat utan nöjer sig med bakelser. En sak man bör ta ställning till är om det ska serveras alkohol eller inte under eventet, en del blivande mammor är okej med att andra dricker medan andra vill att det hellre ska vara alkoholfria drinkar.

Traditionell babyshower eller icke traditionell

Förr i tiden var det endast kvinnor som var tillåtna på babyshowers, detta har dock förändrats en hel del och idag är det vanligt att även pappan deltar. Även detta bör man ta ställning till, om man vill att det ska vara en fest med mamman och dennas vänninnor och kvinnliga släktingar eller om man vill att även män ska vara tillåtna. Det är en god idé att be mamman skriva en önskelista för presenter, på så sätt kan gästerna som kommer köpa saker som faktiskt är nödvändiga och det blir lättare för dem att välja presenter. Det finns även många som väljer att inte ta emot gåvor alls under babyshowern. Därav är det en bra idé om mamman får vara med och planera på ett hörn.