En snygg och välfungerande scen är en viktig del för att få till en lyckad konsert. Vad är då viktigt att tänka på när du bygger upp en scen? Det ska vi kika på nedan!

Musik och konserter hör verkligen livet till. Att få i uppdrag att bygga upp en scen är en utmaning, men en mycket rolig sådan. Här ska det finnas artistiskt utrymme att framföra skön musik utan begränsningar. Det allra första steget är förstås att välja en plats för själva scenbygget, men när det är fixat återstår det att tänka till kring scenområdet i stort.

Vad kännetecknar en bra scen?

Free,Stage,With,LightsInnan vi kommer till själva scenen, är det dags att slå ett slag för vikten av bra arbetskläder. Vid scenbygge underlättar det avsevärt med arbetskläder av bra kvalitet som verkligen tål att slitas på. Du hittar allt du behöver inom arbetskläder genom att Klicka här och botanisera i ett stort sortiment av plagg från kända varumärken.

Men nu till scenbygget. Till att börja med ska en scen vara stabil och kännas säker att både gå och springa runt på. Den måste med andra ord byggas enligt konstens alla regler för att hålla måttet – samtidigt som den helst ska se lite spännande ut för ögat. Glöm inte bort säkerheten för dig som scenbyggare, eftersom scenbygge enligt GP ofta är

”rent livsfarligt”.

Viktigt är också det område som finns bakom eller i anslutning till scenen, där artisterna kan hänga. Artisterna bör också ha loger där de kan ladda upp inför konserten, vila och sminka sig. Tänk också på att det ska finnas toaletter och gärna en och en annan dusch.