En babyshower är en tradition som från handlar om att fira den blivande mamman med mat, bakelser, presenter och alkoholfritt bubbel. Men, idag har det också blivit vanligt med manshowers. Här för du tips för babyshowers och manshowers för att fira blivande pappor och mammor.

Varför ska inte både mammor och pappor kunna få en lugnare fest där det firas att de ska bli föräldrar? Babyshowers var från början något som man bara gjorde för mammor, men nu har det även blivit populärt att hålla i manshowers.

Tips för att planera en babyshower

Till att börja med är det viktigt att bjuda in den blivande förälderns alla nära vänner, och att köpa fina baby shower dekorationer. Börja planera babyshowern i tid, välj ett speciellt tema som passar den som ska firas och prata ihop dig med andra gäster så att alla inte kommer med liknande presenter. Försök luska med den som ni ska fira om vad denne kan tänkas behöva. Ha tema på även maten och glöm inte att ta hänsyn till olika allergier. Slutligen, glöm inte blöjtårta och lekar, det gör babyshowern extra rolig, tipsar MetroMode i en artikel.

Tips på lekar

Men vilka lekar ska ni ha då? Tänk på att inte planera för många, det är viktigt att tiden finns att bara umgås fritt också. I en artikel från tidningen mama tipsas det om lekar som gissa omkretsen på magen, skapa ett barnnamn med bokstäverna från föräldrarnas namn, vem är vem som barn och gissa bebisens förlossningsvikt bland annat.

Manshower

Du kan planera en manshower på samma vis som när man planerar traditionsenliga babyshowers. Men se till att anpassa den efter pappan som ska firas.

”En man shower är helt enkelt ett sätt för den blivande pappans vänner att fira kommande föräldraskap och även se till att han, precis som den blivande mamman, är redo för vad som väntar”, skriver Café.