Fixa en födelsedagsfest
 

Det kan kännas som en utmaning eller som en jättejobbig uppgift men förhoppningsvis ser du möjligheten att göra din vän riktigt lycklig och glad! Det finns en del saker som du behöver börja med att tänka igenom:

  • Var ska festen vara?
  • Vilka ska vara med?
  • Vad ska hända på festen?
  • Vilken mat ska serveras?

Vilken lokal festen ska vara i kan begränsa antalet deltagare, eller så är det precis i omvänd ordning du får tänka: hur många ska vara med – och låta det styra val av lokalen för festen.
Givetvis är en uppgift också att skaffa en present:Presenttips kan tipsa om det.

Fixa musik till festen!

När du kommit så långt så har du troligen en känsla av vilken typ av fest du vill göra. Vill du att det ska vara dans på festen? I så fall – vilken sorts musik ska det vara – streamad musik från till exempel Spotify eller annan streamingtjänst? I så fall kan du skapa en spellista, eller be någon med ett konto skapa en spellista åt dig, fullproppad med vännens älsklingslåtar.

Ska det i stället vara så fint att du hyr in antingen ett band eller en diskjockey då behöver det finnas någon typ av scen eller i alla fall möjlighet till avskärmning så att den som spelar får en egen plats. Här kan du se några exempel på coverband som du kan boka.

Ett annat sätt att skapa musik på festen är karaoke. Det är ett väldigt populärt sätt att roa sig själv och andra. För det behövs en karaokevärd/karaokejockey, en scen – eller en plats där den som sjunger kan stå och se TV-skärmen där texten visas. Den platsen ska gärna vara vänd mot de övriga så att de inte enbart ser ryggen på den som sjunger.

Hur fixar du maten?

När dessa frågor är besvarade och planerade så ger sig det mesta andra. Antingen fixar du en buffé eller så ber du en cateringfirma göra det. Ett billigt och populärt alternativ är att köpa in ett gäng pizzor och sen får man ta för sig själv av det man vill ha.