Något som är värt att fira med pompa och ståt är när någon tar studenten. Detta är en milstolpe i ens liv och det är då det ansvarsfulla vuxenlivet börjar på riktigt. Är du förälder till en som ska ta studenten är det en trevlig gest att anordna en rejäl hemmafest för ditt barn.

 

Första steget – utspringet

studentmössaDet allra första som hände på studentdagen är utspringet. Till detta finns det lite saker som du som förälder behöver fixa. Det behövs handlar studentprylar av olika slag så att den som tar studenten ska känna sig ordentligt firad. På Galio hittar du mängder med studentprylar som gör utspringet lyckat.

 

  • Tuta för at låta extra mycket när ditt barn springer ut.
  • Studentnallar att hänga runt halsen.
  • Solglasögon som studenten får ta på sig när hen kommer ut.
  • Studentförkläde så att inte alla blommor fläckar ner de fina studentkläderna.
  • Handklappa för lite extra hjälp med applåderna.
  • Studentplakat så att den som springer ut lätt kan hitta familjen i minglet.

 

Fixa hemmafesten

När utspringet är klart är det dags för alla att ta sig hem till den härliga hemmafesten. Lite saker som du behöver fixa för att få till en bra fest är bland annat dekorationer, mat och underhållning. För att pengarna inte ska skena iväg kan det vara en god idé att sätta en budget på hela studentkalaset innan du börjar planera och handla.

Mat

Det blir ingen lyckad fest utan mat. Satsa på härliga tilltugg och plockmat som är enkelt att servera och ni kan mingla runt i trädgården utan att behöva tallrikar och bestick. Besök olika receptsidor på nätet för mängder med inspiration om olika snittar. Tänk även på om det är någon av gästerna som har någon allergi eller specialkost. Det är viktigt att det finns något för alla.

Dekorationer

Festen blir mycket roligare med dekorationer. Sätt upp vackra ballonger i gult och blått, häng upp flaggvimplar och blås ut serpentiner på trädgårdsbordet. Ha gärna servetter med stark anknytning till studenten. Ska du ha ett dukat bord kan du fokusera på att göra en vacker dukning med blommor och små svenska flaggor.