En roadtrip är ett bra alternativ för den som vill resa och det finns många sätt att göra det för att hålla budgeten nere. Det första och viktigaste är givetvis att ha en bil som passar för ändamålet. Om tanken är att använda bilen för att sova i är det en fördel om det är kombi av något större storlek. Kostnaden för att spendera en natt i bilen är noll de nätter den används, men det kan behövas en del inköp innan det är möjligt. Friheten i att kunna ta bilen var det än önskas är det bästa med en roadtrip. Ett stopp vid en vacker sjö för att äta lunch, en stad som legat på önskelistan över att besöka och bäst av allt är att det går att välja att stanna till precis var som helst.

Innan du tar bilen och kör iväg bör resan planeras väl. Det kan vara smart att införskaffa nödvändiga saker för att kunna stanna till och äta utan att behöva gå in på restaurang. Sommartid kan det vara knepigt att förvara mat en längre tid, om det inte finns möjligheter till att hålla varorna kylda. En bra packlista att gå efter till att börja med kan vara;

  • Madrass och sängkläder
  • Stormkök
  • Kylväska som går att använda i cigarettuttaget
  • Tält om det inte finns möjlighet att sova i bilen

Det här är några få saker som kommer att göra det enklare att åka bort utan att behöva ta in på vandrarhem eller hotell. Kostnaden för att göra en rolig resa kommer att hållas låg genom att boendekostnaden minskas. Givetvis är det viktigt att se över möjligheterna att duscha och hålla sig fräsch, men det går lätt att bada i en sjö sommartid. En bra reseplanering innan resan påbörjas kan vara smart, det är inte bara att köra iväg utan här gäller det att komma ihåg att lägga till extra tid. Det kan dyka upp platser under resans gång som är intressanta att stanna till på. Vi har så mycket i Sverige att upptäcka, och många av de bästa platserna kan vara svår att nå på annat sätt än genom att ta sig dit med bil.