Borta bra men hemma bäst brukar det heta. Men bor man i ett av de dyraste länderna i den dyraste staden så kanske man inte alltid håller med. 

16918-above-the-cloudsEnligt en undersökning från databassajten Numbeo går det att läsa att Schweiz, Norge och Venezuela är de dyraste länderna att bo i. Detta är baserat på konsumentprisindex som omfattar mat, restaurangpriser och även olika färdmedel. Det är 119 länder som varit med i undersökningen. Av de tre topparna är det Schweiz som är det dyraste landet följt av Norge. Försöker man finna Sverige på listan så får man röra sig en liten bit ner till plats 17. Vi har tidigare skrivit att man ska ta en weekend i sin egen stad och uppleva den, då man är otroligt bra på att ta reda på fakta om andra städer men inte den man faktiskt bor i. Ska man dock välja att turista i sin stad om man or i den dyraste gäller det att man spar ihop pengar innan. Då är det skönt om man skulle bo i Indien, Nepal eller Pakistan som är de billigaste länderna att bo i.

De dyraste länderna

Här kommer en lista från dn.se om topp tio dyraste länderna.

1. Schweiz

2. Norge

3. Venezuela

4. Island

5. Danmark

6. Australien

7. Nya Zeeland

8. Singapore

9. Kuwait

10. Storbritannien

Självklart ska inte detta få påverka vilket land man ska resa till, men det kan vara bra att veta hur mycket en hotellnatt, middag och ett glas öl kostar så man vet hur mycket man ska spara till innan.