Det finns en låt av Dag Vag som handlar om den mörka sidan av festandet: när man är bakis. När man vaknar upp lite halvtrött, halvborta och halvdöd kan man bara hoppas att man fått med sig allt hem och att allt är i behåll. Ligger man i sin egen säng vet man i alla fall att man inte tappat bort nycklarna. Men, om det nu skulle vara så att du saknar saker kommer här en hjälpande lista på vad du ska ha koll på och hur du ska ta dig ur den jobbiga situationen.

Att fixa lista dagen efter utedagen

  • Tappat plastkortet? – spärra kortet så fort som möjligt innan någon hinner utnyttja det.
  • Pajat iPhonen? – iphonen är en förlängning av oss själva och att ha en trasig skärm göt att en del av dig är trasig. Surfa in på  http://iphonereparation.se och få den lagad.
  • Skakigt huvud? – pizza i all ära, men det kan vara bra att kravla dig till närmaste matbutik eller apotek för att införskaffa Resorb.

Ta hand om din bakishet

Att vara bakis är inget att skämta om, även om vi gillar att göra det. Det är en sorts förgiftning och som kan ge upphov till nervchockar – vilket är chocken som släpper ut obehags-känslor  Alkoholmolekylen invaderar alla våra celler då den både är fett och vattenlöslig. Vi kan inte påverka att alkoholen försvinner snabbare, även om vi tror det. Ungefär 2 centiliter starksprit förbränner vi i timman. Så, tänk på att inte dricka så mycket mörk sprit och att dricka mycket vatten innan läggdags. Ett annat tips är att se film och sova ut bakfyllan.