Home / Billigare barnkalas: plats och presenter

 

Viljan att ge sina barn allt de önskar sig kan nog många föräldrar känna igen sig i. Men barnkalas är ibland svåra att arrangera utan att kostnaderna skenar iväg. Hur ska man få ekonomin att gå ihop, utan att kalaset blir en besvikelse för barnen?

Inget barnkalas är komplett utan den ceremoniella presentöppningen – ofta ett lugnt och välbehövligt avbrott från festligheterna. Behöver du presenttips inför kalaset? Här är en webshop med fina presenter till barn.

Idag är det lite av en oskriven regel att bjuda hela klassen på kalaset, för att inte riskera att någon blir ledsen och känner sig utfryst. En fin tanke, men det innebär också vissa problem för familjer som bor i mindre bostäder. Det är helt enkelt inte alla som har plats för 35 sockerstinna och lekvilda barn i sitt hem. Då är ett lekland – en stor anläggning som kan bokas för barnkalas – en möjlig lösning. Men det kan också bli dyrt: cirka 200 kr per barn. Man kan självklart låta föräldrarna betala för sina egna barn. Men för vissa kan det kännas jobbigt att samla in pengarna.

Att ha barnkalas hemma

Om man ändå har möjlighet att ha kalaset hemma kan man komma undan billigare: för en totalkostnad på knappt 700 kronor kan man lätt fixa en fest med ballonger, korv och bröd och glass för en hel skolklass. Det är nog inte särskilt många som har ett bollhav eller rutschkana hemma i vardagsrummet, men det finns många bra exempel på klassiska lekar som inte kräver särskilt mycket. Man kan självklart hitta på sina egna lekar också – låt fantasin flöda! Det är till exempel lätt att göra en piñata själv, med ett eget motiv. Gemensamma kalas är också en bra idé eftersom man då är flera föräldrar som delar på kostnaderna.

När fyller barnet år? Om ditt barn är ett sommarbarn kan det vara kul att ha festen utomhus, vilket ofta förenklar det hela. Då finns det dock en vits i att låta gästernas föräldrar vara med, så att de kan hjälpa till att ha uppsikt över ungarna.

Vill du ha fler förslag på hur man kan göra för att hålla kalaskostnaderna nere? Titta på klippet nedan: