Nu när hösten är här kanske vardagen känns lite trist. Det börjar bli mörkare och kallare. Allt man vill göra är att kura upp under en filt. Men för att göra hösten lite roligare och få dina vänner på bättre humör, kan det var hög tid att anordna en hejdundrande fest. Det behöver egentligen inte finnas någon anledning att fira, feststämningen kan bli hög ändå.

En viktig del i att anordna en lyckad fest är att bjuda in rätt personer. Tänk på att det kan bli dålig stämning om du bjuder personer som till exempel är osams. Det kan sluta så illa som i slagsmål och det måste väl vara en festfixares värsta mardröm. När du funderat ut vilka som ska komma är det dags att bestämma temat på festen. Festen behöver inte ha ett tema men det kan vara kul och göra gästerna ännu mer taggade. Det gör även planeringen lättare eftersom att temat ger en riktlinje i val av allt från inbjudningskort till dukning. En klassik maskerad är alltid ett bra alternativ och på partykungen finns alla möjliga sorters utklädnader.

En trevlig middag gör festen

När man bjuder in till fest kanske man även vill passa på att bjuda gästerna på en härlig middag. För att få till en lyckad middag finns några enkla regler och tips:

  • Det kan vara bra att välja en rätt du lagat förut och som du känner dig trygg med att laga. Annars finns det risk för att du blir för stressad och feststämningen sjunker.
  • Ska du ha en större fest där det bjuds på mat kan du behöva hjälp med att servera. Be till exempel någon av gästernas barn om hjälp.
  • Är det fler än åtta stycken som sitter vid bordet är det ok att börja äta direkt när man blir serverad.
  • Glöm inte att servera något gott att dricka till maten.

Något annat som är viktigt att tänka på när du ska ha fest är att gå in med en avslappnad inställning. Det är inte Nobelfesten du ska anordna. Du ska bjuda in dina nära och kära för en stunds nöje och avslappning.