När vi är unga längtar vi till vår födelsedag nästan varje dag på hela året. När vi blir lite äldre ska vi försöka spela obemärkta och som om det är vilken annan dag som helst, även om det pirrar inom oss och vi verkligen älskar att fylla år. När vi sedan kommer upp i åldern så tar vi gärna ledigt från jobbet för att ingen ska märka att det är vår dag idag. Vi vill glömma och inte längre fylla år. Och det går bra att gärna förtränga sin födelsedag – i alla fall om vi inte fyller jämt. För, när vi fyller 50 så ska det firas med pompa och med ståt – oavsett om vi vill det eller inte. För det bästa av alla tänkbara fester så gäller det att förbereda väl och att ha god tid på sig så man får med sig alla sina nära och kära man vill ha med. Sedan gäller det att skylta ordentligt. Detta gör man bäst genom att surfa in på sajten ove.se för att då gå igenom vad det är för material när det kommer till roll-ups och andra trycksaker man vill använda sig av. Lite kul är det att trycka upp en stor bild på sig själv i verklig storlek som står vid entren och välkomnar alla gästerna.

Hemma eller i lokal

Att hitta den perfekta lokalen är svårare än vad man egentligen tror – i alla fall när det kommer till STockholm. Då gäller det att ta hjälp av vänner och kolla runt för att dels hitta en som fyller ens krav, men som även passar ens plånbok.

”Det är många som vill ta med egen mat och dryck. Den populäraste prisklassen är mellan 3 och 5 000 kronor. De lokalerna ofta är svåra att hitta själv, de marknadsförs inte så mycket. Det är mycket kommunala samlingsgårdar och hemgårdar som faller inom den kategorin.Lokalagenten, som har funnits i ett drygt år, är en nättjänst där man fyller i vilken typ av lokal – antal gäster, budget, egen mat eller catering, egen bar eller hyrd, etc – som man är intresserad av. Sökningen matchas mot ett register som i dag omfattar ett hundratal ställen i Stockholmstrakten.” (läs mer här)

Om ni är ett litet sällskap blir det mer intimt att vara hemma i bostaden, men om det kommer långväga gäster kan det fungera bäst med att hyra ett ställe eller en herrgård och göra en weekend och förlänga festen i några dagar. För varför inte. Det är inte så att man fyller 50 år fler gånger i livet.